Hírek  ››  Társasházi szelektív hulladékgyűjtés

2016. november 16-tól a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. megkezdi Komló város társasházi övezeteiben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. A szelektíven gyűjtött hulladék elszállítására is - a kommunális hulladéknál már megszokott - reggel 6 órától kerül sor, szerdai napokon.

A háztartásokban felgyülemlett elkülönítetten gyűjtött hulladékot a Társaság által kihelyezett, 240 literes, sárga tetejű hulladékgyűjtő edényekben kell elhelyezni! Ezeket az edényeket a kommunális hulladékgyűjtő edények mellett találhatják meg a kedves lakosok. A papír, műanyag és fém hulladékot lehet egy edénybe gyűjteni, ezek amúgy is teljes szétváglogatásra kerülnek (zöld PET, kék PET, tarka PET, PP+HDPE, fólia, vegyes papír, hullám papír stb.). A PET palackokat kérjük összetaposni, vagy összepréselni, a papír hulladékot pedig lehetőleg darabolva gyűjteni és úgy behelyezni az edényekbe! 

A szelektív hulladékok gyűjtésére szolgáló edényekbe kommunális hulladékot, veszélyes hulladékot, építési törmeléket, hamut rakni TILOS!

Az edények oldalán található egy matrica, amelyen pontosan fel van tüntetve, hogy mit és hogyan lehet az edénybe belehelyezni.

Kérjük a Kedves Lakosságot, hogy az edényeket rendeltetésszerűen használják!

 

Köszönjük!